Acest curs intensiv de 2 zile, a fost conceput pentru a preda echipelor educaționale și de îngrijire, teoria și protocolul din spatele Sistemului de Comunicare prin Schimbul de Imagini (PECS®), o practică bazată pe dovezi științifice și Analiza Comportamentală Aplicată ce urmărește dezvoltarea limbajului tipic și Comportamentul Verbal a lui B.F.Skinner. Cursul începe cu o introducere în crearea celui mai eficient mediu de învățare pentru implementarea PECS® prin Abordarea Piramidală a Educației – ABA Funcțională. Este inclusă o discuție despre limitările predării altor modalități de predare (ex. limbajul semnelor, limbajul vocal, SGD) ca strategie de comunicare inițială. Folosind demonstrațiile prezentatorilor, oportunități cu joc de rol și exemple video, participanții vor obține o înțelegere aprofundată și o experiență practică a fiecăreia dintre cele șase faze PECS®. Participanții vor părăsi formarea cu abilitățile necesare pentru a preda cererea spontană, discriminarea imaginilor, structura propoziției, atributele pentru extinderea limbajului, vocabularul extins și răspunsul la întrebări de comentariu. Cursul se încheie cu o trecere în revistă a literaturii extinse care sprijină protocolul PECS® ca practică bazată pe dovezi, sfaturi pentru a-ți învăța elevii să accepte atunci li se spune „Nu” și informații legate de tranziția de la PECS® la alte modalități de comunicare, cum ar fi limbajul vocal , tablete cu aplicații AAC sau dispozitive generatoare de vorbire (SGD).

  Cercetările în domeniu au demonstrat că un numar considerabil de preșcolarii cu autism și alte dizabiltăți legate de dezvoltare care folosesc PECS® dezvoltă limbaj independent.

  Pentru cei care doresc să-și învețe elevii cu succes comunicarea funcțională, fie că ați folosit PECS de ceva timp sau sunteți nou în domeniu, acest curs este o parte esențială a dezvoltării dumneavoastră.

  Ce veți învăța

  • Să identificați elevi care pot beneficia de PECS®
  • Să descrieți cele 9 componente cheie pentru crearea unor medii eficiente de învățare folosind Abordarea Piramidală a Educației – ABA Funțională
  • Să explicați diferențele dintre pre achiziții preliminare și rezultatele pe termen lung pentru PECS® și alte modalități de comunicare , cum ar fi limbajul vocal, limbajul semnelor, indicarea imaginilor sau dispozitivele generatoare de voce (SGD)
  • Să identificați strategii pentru a crea oportunități de comunicare în timpul rutinelor și activităților zilnice funcționale
  • Să implementați cele 6 faze ale protocolului PECS®
  • Să numiți strategii pentru a spune „Nu!” cu succes
  • Să discutați dovezile PECS® și dezvoltarea vorbirii
  • Să examinați criteriile de tranziție de la PECS la alte modalități de comunicare

  DETALII CURS

  Agenda: 8:30 AM – 4:30 PM
  Taxa include: Suport de curs cu spațiu de notițe, Pachetul de Activități, Certificat de Participare, Gustare și Cafea în ambele zile. Sunt disponibile pentru formare contiuă credite COPSI și BACB tip II.

  Găsiți acest curs